Day one

Igår var det första dagen på praktiken!

Jag och Bisera kom pinsamt nog sent på grund utav busstrul, men vi ringde när vi satt på bussen och förvarnade dem. Det är ju helt otroligt att östgötatrafiken går i botten så fort det kommer några centimeter snö. Det är ju inte så att det hade varit snöstorm direkt. Usch vad det känns osäkert att behöva förlita sig på dem under vårterminen nu när man ska pendla.

Dagen bestod utav information, en hel del sådan, och lite orientering på avdelningen. Jag är inför första riktiga arbetspasset idag riktigt nervös, då det är väldigt sjuka och sköra patienter vi har att göra med och vi direkt kastas in och får en egen att ansvara för. Just nu känns det som att jag inte kan någonting, som att jag har glömt allt vi hittills fått lära oss. Jag är ju så himla nervös!

Sjuksköterskeyrket innefattar så otroligt mycket ansvar och beslut, vilket jag faktiskt inte hade en aning om innan jag sökte linjen. Jag trodde typ att läkarna berättade vad man skulle göra, men så ser ju verkligheten inte alls ut. På avdelningen är det sjuksköterskan som tar besluten om vården och man vänder sig ju enbart till läkaren när man behöver en ordination eller om patienten behöver läkarvård. Usch då, jag som är en sån fegis! ;) Det känns som att jag kommer attbehöva ta tag i mig själv ordentligt nu och börja våga lita på att jag faktiskt kan ta beslut och att jag kan göra saker! Annars kommer jag nog inte bli godkänd på denna VFU.

Kommentera mera! :D

Nu är det din tur att tycka till ;)

Tänk på att:
-Försöka bibehålla en trevlig stämning på bloggen, onödiga elakheter behövs icke!
-Det är tillåtet att fråga om vad som helst ;)
-Desto fler kommentarer, desto större blogglust/högre kvalitet på bloggandet.
-Kommentarer kan göra mig sugen på att kika in på just DIN blogg :) Dock publicerar jag ingen bloggreklam.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas ej)

Bloggare?

Kommentera:

Trackback
RSS 2.0

Blogg listad på Bloggtoppen.se