Lucky me :D

Fy vilken bra praktikplats jag hamnat på! Den passar mig som handen i handsken!

Jag hade nämligen turen att få en av 4 platser som använder sig utav peer learning. Detta betyder att jag och min klasskamrat utgör ett team, som nu först i början på egen hand tar hand om en patient och allt som har med denne att göra och sedan får en eller flera varsina patienter som vi hjälper varandra att bolla ideer kring. Olikt från tidigare praktik följer vi alltså ingen handledare i han/hennes arbete och får utföra moment som de väljer ut, utan här är det vi som samlar in information utifrån vad patienten säger, hur denne ser ut och uttrycker för att sedan bolla ideer för behandling/omvårdnadsåtgärder med varandra och komma på en lösning samt även utföra den själva. Vi får sedan feedback från varandra och hjälper på så vis varandra att utvecklas.

Igår var jag livrädd och kände mig bara inslängd i någonting jag inte visste något om. Jag var frustrerad och kände mig hjälplös, men kände att det var tur att jag hade Bisera bredvid mig som har vanan inne. Idag började jag komma in i det hela lite mer och tycker att det är ett alldeles fantastiskt sätt att lära sig på! Jag har tagit initiativ och varit mer framåt än jag brukar, samt känner mig ganska nöjd med att ha utvecklats så pass på bara två dagar!

Mycket praktikst har jag hunnit med också. Injektioner, provtagning, mobilisering, rond, rapportering, dokumentering och sist men inte minst så satte jag min första PVK (droppnål) idag! Det gick strålande när jag väl fick fatt på ett bra kärl och min patient gav mig massor av beröm för hur bra det gick! Hur kul som helst! :D

Kommentera mera! :D

Nu är det din tur att tycka till ;)

Tänk på att:
-Försöka bibehålla en trevlig stämning på bloggen, onödiga elakheter behövs icke!
-Det är tillåtet att fråga om vad som helst ;)
-Desto fler kommentarer, desto större blogglust/högre kvalitet på bloggandet.
-Kommentarer kan göra mig sugen på att kika in på just DIN blogg :) Dock publicerar jag ingen bloggreklam.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas ej)

Bloggare?

Kommentera:

Trackback
RSS 2.0

Blogg listad på Bloggtoppen.se